A családterápia olyan helyzetekben ajánlott, és nagyon hatékony, amikor a családi rendszer működésmódjának átalakítására van szükség. Ilyenkor új életmód, kapcsolatok, nevelési technikák kialakítására lehet szükség. A cél, hogy a családban élő minden családtag biztonságban, jól érezze magát, boldog legyen, az elszenvedett veszteségeken egymást segítve tudjanak túljutni. Az is lehetséges, hogy a család problémamegoldási-technikái hiányosak, emiatt van szükség segítségre.

A lelki problémák majdnem mindig kapcsolataink mentén érthetőek meg igazán. Ugyanúgy, ahogy megbetegedni is kapcsolatban lehet leginkább, természetesen a gyógyulást is az jelenti, ha a kapcsolataink (nagyobb) rendben vannak.

A családterápia során azért juthatunk el gyorsabban a kapcsolat javulásához, mert a változáshoz szükséges összes résztvevő megegyezésével tűzzük ki az elérendő célokat. Nagyon fontos, hogy a családterápia során minden résztvevő meg tudja fogalmazni és el tudja mondani az ő egyéni szempontjait. Kiderülhet, hogy az együttműködést az eltérő célok jelentősen megnehezítik. Ilyenkor az első lépés a közös nevező, a közös cél megtalálása – ezután a megvalósítás már könnyebben végbe mehet.

A családterápia során erőteljesen a jelenre fókuszálunk. Ez nem jelenti azt, hogy ne kerülhetnének szóba a múltbeli hatások, öröklött minták. A családterápia során azonban a hangsúly a jelen helyzeten illetve a múltnak a jelenre gyakorolt hatásán van.

Elérhetőségek

Helyszín: 1074 Budapest, Hársfa utca Telefon: +36-20-334-4552 E-mail: parterapia[kukac]csaladterapia-budapest.hu

rendelo rendelo
Megszakítás