Bemutatkozás

Szkotniczky Péter párterapeuta, családterapeuta
06 20 334-4552

Szkotniczky Péter
zeneterapeuta, pár- és családterapeuta, a Magyar Családterápiás Egyesület tagja

A családterápiát és párterápiát választottam hivatásomul, mert hiszek a házasságban, abban, hogy mindenkinek szüksége van valakire, akire számíthat, aki ott van mellette, ha kell, aki mellett növekedhet és fejlődhet. Jó tudni és érezni, hogy van valaki, aki mellett biztonságban érezheti magát az ember.

Boldogan és jól lehet élni családban, párkapcsolatban. Ám a legjobb házasságokban és kapcsolatokban is előfordulnak időnként krízisek. Nagyon jó, ha a családtagok észreveszik, hogy valami nincs rendben – ez az első lépés a változás felé.

A következő lépés pedig az, ha közösen szeretnének változtatni rajta. Így van értelme a közös munkának. A családterápia és párterápia módszerével a nehézségek leküzdhetőek, a kapcsolat minősége helyreállítható, vagy akár még magasabb szintre emelhető.

Elérhetőség:

Telefon: +36 20 334 4552
e-mail: parterapia@csaladterapia-budapest.hu

Dr. Perger Mónika
tanácsadó szakpszichológus, pár-és családterapeuta, coach, Gyászfeldolgozás Módszer® specialista

„Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát.
A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.”
(Albert Einstein)

A munkám során kezdetben gyermekkel dolgoztam iskolában, gyermekvédő intézetben, majd nevelési tanácsadóban. Azt tapasztaltam, hogy a család szerepe meghatározó a változások beindításában, így érdeklődésem a pár-és családterápia felé fordult. Ez az a módszer, amelyet nagyon hatékonynak tartok és több éve használom a munkám során. Úgy gondolom a kiegyensúlyozott magánéleti kapcsolatok nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az életünk többi területén is jól tudjunk teljesíteni. Hiszek abban, hogy a párok képesek egy olyan párbeszédre, amely során feltárulnak azok a kevésbé célravezető ismétlődő mintázatok, amelyek helyett új megoldásokat alakítanak.
Az utóbbi években fordult érdeklődésem a coaching módszere felé, amelyet nagyon szívesen alkalmazok olyan ügyfelek esetén, akik egy konkrét területen, kérdéskörben szeretnének megoldást találni a bennük felmerülő dilemmákra, és akik szeretnének fejlődni.

Elérhetőség:

Telefon: +36 20 922 1116
e-mail: perger.monika@t-online.hu
weboldal: www.pergermonika.hu